" Dirigent
......


Home
Ons koor
Agenda
Repertoire
Leden
De dirigent
Lidmaatschap
Repetities
Foto's
Links
Opnames

Contact
koor@koorbabylon.nl


De dirigent

Het koor staat onder leiding van een professionele dirigent: Frederic Voorn.

Frederic Voorn (1962, Uithoorn) is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is pianist, componist en maakt radioprogramma's. Hij dirigeert drie koren, schrijft artikelen en is bezig met een boek over de geschiedenis van piano's en pianisten.

Frederic Voorn studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Jan Huizing, Jan Wijn en Haakon Austbö. In 1987 behaalde hij in Utrecht zijn diploma Uitvoerend Musicus. Daarna volgden lessen in Londen bij Peter Feuchtwanger en in Moskou bij Lev Naumov en Joeri Levin.

Hij was prijswinnaar van het Frank Martin Concours en werd door diverse internationale festivals uitgenodigd. In 1996 verscheen een CD met sonates van Domenico Scarlatti. Hij maakte verschillende concertreizen door Europa, Rusland en de Verenigde Staten en was solist bij diverse orkesten.

Vanaf 2005 is Frederic Voorn zich meer en meer op het componeren gaan richten. Hij heeft een orkeststuk geschreven getiteld: Ezra's Journey (2005) en zijn Eerste Strijkkwartet (2006) ging in 2008 in Amerika in première. Andere werken, zoals de Pièces simples et naturelles voor piano (2005) en de Caprice voor viool en piano (2007) werden al diverse keren uitgevoerd. Voor koor heeft hij geschreven: Jägers Abendlied en Wandrer's Nachtlied, die in april 2010 in Amsterdam in premiere gingen, in 2011 "Die Gedanken sind frei en in 2014 "Zefira Torna".

Als programmamaker bij de radio is hij sinds 1997 actief. Naast Pianistenuur maakt hij programma's voor de NPS, (Het Eerste Uur) de VPRO (Het Middagconcert en Urubicha) en de Concertzender.

Momenteel schrijft hij een boek over de geschiedenis van piano's en pianisten, getiteld:
'Ebony and Ivory, a history of pianos and pianists'.